Mida koroonaviiruse puhangust head kaasa võtta?

Päris intrigeeriv pealkiri eks? Aga tõsi see on, et igast olukorrast on midagi õppida või midagi head leida. Tunnen kaasa nendele, kes on haigestunud ja peavad selle tagajärgedega silmitsi seisma. Need inimesed, kes on terved ja kodus garantiinis, kes on praegu siiski enamus elanikkonnast, on aga saanud kingituse, mida nad ise võib-olla salamahti igatsenud aga pole julgenud või tahtnud võtta – see on aeg iseendale.

Aeg, kus saad lihtsalt võtta raamatu ja lugeda, teha läbi online kursuse, mida oled edasi lükanud, alustada mõne võõrkeele õpinguid jms. Kuna internet on kõiksugu online õppimisvõimalusi täis, siis on see super võimalus endale neid võimalusi nüüd pakkuda. Kes pole kunagi mediteerinud, võiks alustada kasvõi 10 minutist päevas, et jälgida oma mõtteid ja emotsioone. Fokusseeri sellele, mida sa saad teha (ja seda on palju), selle asemel, et tuua fookusesse, kõik see, mida sa ei saa ehk siis liikumine kuhugi mujale linna, riiki, restorani vmt. Pidev liikumine ja aktiivne olemine takistavad iseendaga tõtt vaatamist, seepärast ongi vaikus paljudele talumatu.

Teiseks mõtle sellele, kui palju head teeb säärane massiivne seisak meie planeedile – jah, tõsi see on, et majanduslik kahju on üüratu aga majanduslikku heaolu jahtides oleme me planeedile Maa nii palju kahju teinud, et elu Maal ei ole varsti enam võimalik. Pannes mõneks ajaks seisma tehased, vaigistades lennuliikluse, oma tarbimishulluse (v.a. siis mis on tabanud nüüd tualetipaberi ja toiduvarujaid), anname me Maale puhkuse oma lõpmatust täiesti arutust tarbimisest, see pole küll piisav, et tagasi keerata tehtud kahju aga väike paus siiski.

Keskendume siis positiivsele, suhtleme rohkem telefonitsi oma sõprade ja pereliikmetega, hoides ka nende tuju üleval ja teatkem, et ka see olukord läheb mööda.

Scroll to Top