Lisanipid, kuidas oma keha vastupanuvõimet viirustele tõsta

Ma ei hakka siinkohal üle kordama, et söö tervislikult, maga piisavalt, liigu piisavalt, pese käsi, söö c-vitamiini, see kõik on ilmselt iseenesest mõistetav igale endast ja oma tervisest lugupidavale inimesele.

Jagan siin aga mõned jooga traditsioonist pärinevad nipid, mis igal viiruste kõrgperioodil kasuks tulevad.

  1. Jalaneti. Jalaneti on üks hommikustest kriyadest ehk puhastustehnikatest, mis aitab eemaldada lima. Jalaneti jaoks oleks hea omada neti poti – väikest kannukest, millega on mugav soolaga segatud vett oma ninasõõrmetesse valada. Lisa 200-250ml toasoojale veele 1tl soola (soovitavalt himaalaja soola). Kummardu kraanikausi kohale kallutades pead ühele küljele nii, et üks sõõrmetest on üleval pool ning vala kannust vett ühte sõõrmesse ja lase sel väljuda teisest sõõrmest. Seejärel vaheta pooli. Gripi perioodil on soovitav seda teha mitu korda päevas.
  2. Jooga asanad, mis aktiveerivad manipura ehk nabatsakra. Manipura ehk nabatsakra hoolitseb sinu immuunsüsteemi vastupidavuse eest. Näiteks soovitan teha igapäevaselt uddiyana bandhat ja nabhyasanat ning nauli kriyat.
  3. Jooga asanad, mis aktiveerivad südametsakra ja annavad lisajõudu kopsudele, näiteks bhujangasana ja gomukhasana
  4. Lisa oma menüüsse organismi soojust andvaid aineid – ingver, cajenne pipar, küüslauk jms. Väldi külma jooki ja sööki, piima jms lima tekitavaid toite.
  5. Väldi suhkrut, suhkur nõrgestab sinu immuunsüsteemi märkimisväärselt. Magusaisu leevendamiseks sega 1 tl. mett tassi täie sooja (mitte kuuma!) veega ja joo seda hommikuti kohe peale ärkamist, enne sööki.
  6. Joogas on mitmeid hingamistehnikaid ehk pranayamasid, mida erinevatel eesmärkidel teha. Bhastrika ehk tulehingamine aktiveerib manipura tsakra ja tugevdab sinu immuunsust. Bhastrika ei sobi neile, kel südamehaigused või kõrge vererõhk. Siin ka üks video, mis seda tehnikat päris hästi tutvustab.

Kes soovib oma immuunsusele ekstra jõudu anda, oled teretulnud online joogatundi 25.märtsi hommikul kl 8 (Eesti aja järgi), registreerimiseks saada palun sõnum Facebookis!

Püsi terve!

Scroll to Top