Mis on õnnevalem?

Igaüks meist tahab olla õnnelik aga mis on õnn ja kuidas kultiveerida oma ellu õnnelikkust? Öeldakse, et õnn ei ei ole välises, vaid tuleb sinu seest. Kuidas ta siis ikkagi tuleb ja mida teha, et tunda end õnnelikumana?

Kui jätta kõrvale õnne otsimine endast väljapool olevate tegurite nagu kõrgelennuline karjäär, pungil pangaarve, ilus kodu, targad lapsed, seksikas kaaslane või mis iganes muu väline nn. väärtus, mis võib igal ajahetkel muutuda või kaduda ja sinu pealiskaudset õnnetunnet kõigutada, siis mis see on meie sees, mis aitaks luua õnnelikkust?

Teadlikusest ja käesolevas hetkes olemisest ning enesearmastusest ja aktsepteerimisest olen varem juba kirjutanud. Kolmas ülioluline aspekt ja samas väga lihtne viis (palju lihtsam kui hetkes olemine enamus inimestele) on TÄNULIKKUS. Tänulikkus on samuti praktika, nö. muskel, mida saab treenida ja mis väga kiiresti aitab sul luua positiivsema pildi oma elust ja enesetunnet parandada. Tänulik saab olla ka siis kui asjad ei lähe päris nii nagu sa oled lootnud, sest alati, absoluutselt alati on, mille eest tänulik olla, tuleb osata ainult vaadata õige nurga alt.

Minu esimene eneseabi raamat, mille ostsin, oli üle 15 aasta tagasi Susan Jeffersi “Tunne elust mõnu”. Olin tol ajal üsna suures masenduses ja mäletan, et sealne tänulikkuse harjutus valmistas algul tõsiseid raskusi, sest ma ei suutnud vaadata oma probleemidest kaugemale, et näha kõike seda, mis on tegelikult hästi, mis toimib. Susan Jeffers soovitas seal alustada esmapilgul tühisematest asjadest ja mida rohkem sa leiad neid väikeseid asju nagu näiteks, et oled tänulik, et sul on äratuskell, mis sind hommikul äratab, et sul on süüa ja oskad sellest endale midagi maitsvat valmistada, et su auto käivitus ja et sul üldse on auto, millega tööle sõita, et sul on töö (või et sul ei ole töö ja saad nüüd mõelda, mida sa päriselt teha tahaks), et taevas paistab päike (või on ilus lumesadu), et on värske õhk mida hingata, et sirelid õitsevad või linnud laulavad, et su tuba on soe ja sul on puhtad ja kuivad riided, mis annavad sooja – kui iganes pealiskaudsed ja tühised need esmapilgul tunduvad, on see alustuseks hea ja tõstab sinu resonantsi ning ühtlasi aitab sul luua paremat elu. Mida rohkem sa suudad leida tänulikkust ja ilu väikestes asjades, seda rohkem hakkab jõudma sinuni ka suuri asju, mille eest tänulik olla. Läbi tänulikkuse sa lood iga järgmist hetke oma elus. Mõtle sellele.

Proovi järgi: Kirjuta igal õhtul üles 3 asja, mille eest täna tänulik olid, vali pigem väiksemad asjad kui lihtsalt,et oled tänulik, et oled elus vmt. Igal hommikul ärgates mõtle samuti vähemalt 3-le asjale mille eest käesoleval hetkel tänulik oled.

Tänulikkuse aasta harjutuse idee: Pildil on minu tänulikkuse purk – see rändas eelmisel aastal minuga nii Taisse, Brasiiliasse kui Mehhikosse, igal pühapäeval poetasin ma purki ühe paberitükikese, mille eest tol nädalal kõige tänulikum olin. Aasta lõpuks oli seal 52 tänulikkust ja kui neid läbi lugesin, siis oli tore need hetked taaselustada ja oma tänulikkuse aastast ülevaade saada.

Scroll to Top