Nr. 1 saladus (mis ei ole tegelikult saladus) parema mälu ja ilusama naha kohta

Kas tahad, et sul oleks parem mälu ja tähelepanvõime? Parem tervis? Su nahk ja silmad säraksid ning sul oleks piisavalt energiat? Su tuju oleks parem?

Minu meelest on number üks saladus ilu, mälu ja hea enesetunde jaoks UNI. Kui me lõpetaks pidevalt oma uneaja varastamise iseendalt, siis oleks meil juba kuldvõtmeke edu suunas enda käes. Minu elus on olnud perioode, kus ma magan väga vähe ja see kindlasti ei teinud mind ei õnnelikumaks, rahulikumaks ega edukamaks. Kui mingil hetkel kogesin, mida stabiilselt piisavalt magamine minu enesetundele ja kehale teeb, otsustasin, et piisav ööuni on minu prioriteet. Ma ei tee selles osas kompromissi, kui siis ainult varahommikuse lennupileti korral 🙂

Mis magamise ajal meie kehas toimub?

Uni aitab aju ette valmistada õppimiseksmäletamiseks ja loomiseks. Teadlased on avastanud, et ajus on justkui äravoolusüsteem, mis eemaldab une ajal toksiine sarnaselt nagu teevad meie neerud. Une ajal meie keha taastub – veresoontest meie immuunsüsteemini. Vähene ööuni aitab kaasa ka kaalutõusule ja veresuhkru tõusule.

Scroll to Top